Det finns flera olika spel att satsa pengar på. Det kan vara allt från att spela på casino, kortspel eller på någon sport. Den vanligaste sporten att spela på är kanske att satsa pengar på trav. Däremot har en annan typ av sport snabbt eskalerat på sistone inom spelvärlden och det är Fantasy sports betting. Det innebär att du satsar pengar på en påhittad sportturnering.

Fantasy Champions League

Precis som rubriken ovan avslöjar finns det en påhittad Champions League där du kan satsa pengar på ett fotbollslag och det fungerar i princip som det gör i verkligheten. Det som är så speciellt med detta är att du själv sätter ihop ditt lag och spelar mot andra spelare. Utbudet av sporter som du och ditt lag kan delta i är stort, allt ifrån fotboll och hockey till MMA och basket.För att komma igång med detta skaffar du helt enkelt ett konto hos en aktör som erbjuder denna typen av spel. Sedan väljer du vilken sport och turnering som du vill delta i och sedan är det dags att köpa olika spelare som du vill ha med i ditt lag. När ditt lag är sammansatt kan du spela mot andra spelare som har satt ihop sitt eget lag. Turneringarna som man kan delta i följer oftast samma säsong som den ”riktiga” säsongen och hur bra eller dåligt dina spelare gör ifrån sig i din turnering, baseras på hur bra de gör ifrån sig på riktigt.Turneringen går till på följande sätt: de åtta bästa lagen från den lägst rankade ligan möts och vinnarna härifrån går sedan vidare till nästa kvalrunda där de bästa lagen från den näst lägst rankade ligan möts. Därefter går de bästa lagen vidare från andra kvalrundan och möter de bästa lagen från en ännu bättre liga. Så fortsätter turneringen tills den finala vinnaren utses. Det är alltså samma upplägg för Fantasy Champions League som det är för den verkliga Champions League.

Vad är tjusningen

Varför inte lika gärna spela på den riktiga sporten med riktiga spelare? Det ena behöver verkligen inte utesluta det andra och många spelare hävdar att detta är en ytterligare nivå inom betting på sport då du själv får möjligheten att delta på en helt annan nivå